Making meaning: Individuele opdracht

De Hogeschool Rotterdam en Gemeentewerken werken samen aan een duurzaam Rotterdam.
Met het Creatief Atelier wil Gemeentewerken Rotterdam zoveel mogelijk studenten enthousiast maken voor een stage of afstudeerplek op gebied van duurzaamheid en de eigen organisatie een duurzaamheids impuls geven.

Daarom is er een evenement georganiseerd in de panden aan het Marconiplein waar technische HBO studenten uit de regio Rotterdam werden uitgenodigd een dag creatief te brainstormen. Het was de bedoeling om ideeën te presenteren met behulp van een zelfgemaakte poster aan een jury die 1 van de drie vraagstellingen bevatte:

– Duurzaam gebruik van water en energie

– Stedelijke vernieuwing

– Mobiliteit

De vraagstellingen hebben allemaal te maken met duurzaamheid, en het beste project maakt een serieuze kans om uitgevoerd te worden. Uiteraard konden er ook leuke prijzen worden gewonnen. Het creatief atelier duurde 1 dag.

Onderdeel A)

matrix_arjanros

Onderdeel B)

experience_visual

Onderdeel C)

Het is niet lastig gebleken om mijn teamgenoten te overtuigen van de experience waarde van een project. De mensen uit het team zijn namelijk erg open en enthousiast wat dit project aangaat. Zij horen graag meningen van anderen aan, omdat ze ervan overtuigd zijn dat ieder zijn/haar meerwaarde heeft.

Deze werkomgeving maakt dat ik erg vrij ben geweest in het toevoegen van enkele aspecten in het project die bepaalde waarden hebben voor de uiteindelijke doelgroep: de studenten die mee hebben gedaan aan het creatief atelier of geïnteresseerden.

Ik heb wel gemerkt dat je ieder de vrijheid moet geven een eigen visie te hebben en te delen omdat er dan een eerlijke vergelijking kan worden gemaakt tussen deze visies en kan worden afgewogen of evt. een compromis gemaakt kan worden.

Ik heb een aantal aspecten aangemerkt alszijnde onmisbaar voor de experience van de website voor het atelier:

– Algemeen design: Jong, fris, creatief, niet te zakelijk, visueel aansprekend d.m.v. veel beeld en weinig tekst (Beauty, harmony, creation)

– Mogelijkheden tot terugblik d.m.v. een video van de dag zelf en foto’s (continuation)

– Mogelijkheid tot het plaatsen van reacties op de projecten (continuation, community, freedom, oneness)

– Duidelijk en attractieve presentatie van de winnaars van deze dag d.m.v podiumplekken voor plek 1, 2 en 3 (accomplishment)

– Duidelijke beschrijving van de projecten en foto’s van de posters (creation, accomplishment)

– Links naar de diverse bedrijven die meedoen aan deze dag (community, oneness)

– Uitgebreid verhaal over gemeentewerken en evt. mogelijkheden tot stagelopen en/of beroepsmatige carriere (community)

Ik ben overtuigend genoeg geweest met mijn argumenten. Al deze punten zijn namelijk verwerkt in het uiteindelijk design behalve de mogelijkheden tot reageren op projecten. Ik heb mijn teamleden erop aangemerkt dat dit van onmisbare waarde is, maar dit heeft geen gevolg gehad. De teamleider besloot dat dit teveel tijd zou innemen en heeft dit in eerste instantie afgewezen. Mocht er tijd over zijn, dan zal dit alsnog een onderdeel van de site worden. Ik zal er persoonlijk op toe zien dat dit alsnog gebeurd, vanwege de enorme continuation-waarde dat dit bevat.

Screenshot website creatief atelier

Plaats een reactie